?

Log in

 
 
03 May 2010 @ 09:50 pm
Leuk, zo'n baby.  
"Hoe voel je je?"
Het standaardantwoord daarop is natuurlijk 'goed'.

Maar ik voel me eindelijk ook goed. Niet fysiek, want daar had ik geen last van (al begin ik het nu wel een beetje te merken).
Hormonaal ben ik (in mijn eigen ogen :p) nog even stabiel als altijd. Het verbaast me trouwens hoe rustig ik de laatste jaren ben, in ieder geval ogenschijnlijk. Overreageren komt nog steeds voor, maar er zit dan tenminste een kern van waarheid in.
De hopeloze bezorgdheid over het welzijn/de gezondheid van de baby is er ook nog steeds, maar anders zou ik mezelf niet zijn. Dingen mogen wat mij betreft vooral niet leuk en makkelijk zijn. Dan telt het niet, heeft het geen waarde.

Het grootste verschil is mijn gemoedstoestand. Als je plotseling met slecht nieuws wordt geconfronteerd, heeft dat een behoorlijke impact. Ik vrees dat ik nog steeds niet echt overtuigd ben van de klassieke theorie over de vijf fases van rouw/verdriet, maar volgens mij heb ik ze nu allemaal wel doorlopen (and then some).
Ontkenning, woede, onderhandeling, verdriet, berusting.
Ik heb me erin berust. Eerder had ik me al in mijn lot geschikt, toen ik besloot om de zwangerschap niet te laten afbreken. Het loslaten van mijn oorspronkelijke ideeën over wat ik met mijn leven wilde aanvangen (of in dit geval, over wat ik voor NIET wilde) duurde veel langer dan die beslissing. Ik geloof dat ik wat dat betreft nu eindelijk ook op de goede weg zit. Er is kalmte voor in de plaats gekomen, een beetje tederheid en vooral veel nieuwsgierigheid.

Wie is de persoon met wie ik straks mijn leven ga delen (en nu al mijn lichaam)? Een kind is een kind, maar je bent altijd meer dan alleen de rol die je vervult. Eerst is het een baby zonder eigen identiteit en daarna wordt het iemand. Iemand, met een hoofdletter. Die persoon wordt meer (en anders) dan half Patrick, half Madeleine. Afgezien van de nog onbekende eigenschappen die het kind van ons erft/aanleert, is er nog zoveel wat we niet eens kunnen bedenken.
 
 
 
evertjanhenk1 on May 4th, 2010 04:18 pm (UTC)
:) !!
Pletwalspletwals on May 4th, 2010 04:56 pm (UTC)
wat hij zegt :)
alles_en_nietsalles_en_niets on May 5th, 2010 06:30 pm (UTC)
Het is een 'zij' ;), ondanks haar gebruikersnaam.